Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Mijn kindje wordt een grote broer/zus!

Wordt jouw kindje straks grote broer of zus? Betrek jouw hummel dan overal bij! Naast het feit dat het ontzettend leuk is om jouw zwangerschap te delen, kan het misschien ook nog eens erg praktisch zijn. 

Want een jaloers kind in huis is nooit gezellig! Vertel daarom jouw kleintje dat de komst van een broertje of zusje alleen maar leuke dingen met zich meebrengt. Zo hoef je voortaan niet meer alleen te spelen, heb je extra speelgoed en is er altijd iemand om mee te knuffelen.

Bereid daarnaast alle mogelijke veranderingen al vroeg in het stadium voor. Misschien moet hij/zij wel naar een andere kamer verhuizen als straks de baby er is. Ga daarom op tijd beginnen met verhuizen of het kopen van nieuwe spulletjes. Zo wordt het niet ‘vergeten’, wanneer de kleine er straks is.

Maak de taak als grote broer of zus belangrijk! Vertel wat er allemaal bij komt kijken als straks de baby er is. Misschien moet je mama wel helpen met schoonmaken in huis of de baby wassen. Oefen deze taken alvast (eventueel met behulp van een pop).

Maak de baby alvast tastbaar. Laat bijvoorbeeld echo-foto’s zien of laat je buik voelen wanneer het kindje beweegt. Je kunt ook proberen om de baby te laten horen. Speel bijvoorbeeld doktertje en laat met een stethoscoop naar je buik luisteren.

Is de baby al bijna onderweg? Bestel dan een leuk geboortekaartje op Kaartopmaat.nl bij de categorie ‘broertje-zusje’  of upload een leuke foto. Zo voelt jouw kleintje zich extra bijzonder!

 

broertjezusjegeboortekaartje


U kunt niet meer reageren.