Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Een rustige kraamtijd krijg je zo

Het moment nadat je kindje is geboren, staan vrienden, familie en misschien wel de buren dezelfde dag nog op de stoep. Tenminste, dat zouden ze willen. Maar jij maakt net kennis met je kleine en je lijf is kapot. Hoe zorg je er voor dat je de rust pakt die je nodig hebt, en toch je omgeving tevreden stelt?

Tuurlijk helpt de kraamverzorgster je, maar vaak kan de kraamverzorgster niet lang genoeg blijven. Om toch niet te uitgeput te raken van het vele kraambezoek, het laten herstellen van je lichaam en het verzorgen van je baby, hebben wij voor jou de volgende tips opgesteld.

Familie
Als je al meerdere kindjes op aarde hebt gezet, kan het met de kinderen extra druk en gezellig zijn om je heen. Gun jezelf de ruimte en rust om te herstellen. Maak vóór de bevalling een vaste afspraak met familieleden. Laat opa en oma bijvoorbeeld op de tweede dag de kids een dagje mee uit nemen.

Kraambezoek
Schrijf op het geboortekaartje van hoe laat tot hoe laat je bezoek wilt ontvangen. Als je uitrust, zet dan gewoon het geluid van de telefoon uit. Maak je geen zorgen om die gemiste gesprekken, ze denken toch: ‘oh, die hebben het vast heel druk!’ .

Je man/vriend
Je man of vriend kan eigenlijk alleen maar toekijken hoe jij je door de bevalling worstelt. Een laatste, vanzelfsprekende maar o zo belangrijke tip: geniet samen van jullie kleine zoveel als jullie maar kunnen!

 

De bovenstaande plaatjes zijn niet van het blog zelf. Klik voor de bron van het plaatje op het plaatje.

 


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>