Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Keizersnede

Voor veel vrouwen is een natuurlijke bevalling niet mogelijk en moet zij naar het ziekenhuis voor een keizersnede. Wat kan je nou allemaal verwachten als jij een keizersnede krijgt. Kaartopmaat.nl vertelt dit jou!

Redenen

Eén op de zeven Nederlandse baby’s wordt via een keizersnede geboren. In het kort vertellen we wat een aantal redenen kunnen zijn.
– Je kindje ligt in een stuit;
– Je kindje ligt dwars;
– Je kindje krijgt het tijdens de bevalling benauwd, terwijl jij nog geen volledige ontsluiting hebt.
Daarnaast zijn er nog meer redenen waarom een natuurlijk bevalling niet de beste manier is om je kindje op de wereld te brengen.

Gepland of onverwachts

Vaak wordt tijdens je zwangerschap als aangegeven of een keizersnede noodzakelijk is. als dat het geval is, wordt de operatie gepland in de 38e of 39e week van je zwangerschap. Het kan ook gebeuren dat er een probleem optreedt tijdens de natuurlijke bevalling. Dan is een keizersnede nodig. Als je dit nieuws krijgt, is dat best schrikken. Je kan namelijk niet aan het idee wennen dat je baby’tje niet op de ‘normale’ manier ter wereld komt.

De operatie
Gemiddeld duurt een keizersnede een half uur tot een uur. Als je een plaatselijke verdoving hebt gehad, komt er een scherm voor je buit zodat jij en je partner de operatie niet hoeven te zien. Als je helemaal onder narcose wordt gebracht, mag je partner in de meeste gevallen niet aanwezig zijn. Er is een kans dat je partner in de weg loopt tijdens de operatie.

Herstellen
Een keizersnede is een zware operatie en het beste een lange tijd duren voordat je hersteld bent. Meestal blijf je minsten 5 dagen in het ziekenhuis. Als je dan thuis bent met die kleine, zal je het nog wel rustig aan moeten doen. Ook heb je nog veel hulp nodig bij veel dingen. Je hebt veel last van vermoeidheid, je moet dan ook veel rusten. Ook kan je last hebben van je hechtingen, pijn in je buik en bloed verliezen. Dit is allemaal niet erg en hoort bij het herstellen.

Wil je meer informatie over de keizersnede? Kijk dan even op Kaartopmaat.nl. En vergeet ook de geboortekaartjes niet te maken en te bestellen!U kunt niet meer reageren.