Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Baby en hond, gaat dat samen?

In verwachting? Gefeliciteerd, je gaat een mooie en bijzondere tijd tegemoet. Toch moet je met een aantal praktische zaken wel rekening houden. Zeker wanneer het je eerste kindje is, is het verstandig om op tijd te beginnen. Heb je bijvoorbeeld al gedacht aan je huisdier? Niet alleen voor jou, maar ook voor je beestje is de komst van een baby iets nieuws. Vooral honden moet je van tevoren goed voorbereiden, anders kan het gebeuren dat hij jaloers wordt. Met een aantal handige trucs en tips helpen wij jou om een goede verhouding tussen baby en dier op te bouwen.

Tips:
– Leer aan dat de aandacht van jou, als baasje, straks wordt verdeeld. Dit doe je door tijdig te trainen met je hond, door hem af en toe te negeren. Begin eerst met twee minuten en bouw het dan langzaam aan op;
– Installeer een traphekje en geef het beestje een eigen, vaste plek in de woonkamer. Geef duidelijk aan dat hij niet naar boven mag en dat voortaan zijn plek beneden is.
– Koop een kinderwagen en laat hem hier alvast aan wennen door tijdens het uitlaten de kinderwagen mee te nemen;
– Maak gebruik van een pop, om alvast kennis te laten maken met het begrip ‘baby’. Is de pop op de bank, dan moet de hond op zijn eigen plek. Is de pop in de box of ergens anders, dan mag hij op de bank.

Het duurt soms enige tijd voordat je hond gewend is, begin daarom op tijd met oefenen.
Wil je nog meer handige weetjes voor als je kind straks peuter/kleuter is? Kijk dan eens op Ouders.nl voor de top 10 gouden tips. Ook handig voor ouders zonder huisdieren.

Wil jij de komst van je kindje met een origineel geboortekaartje aankondigen? Maak dan een leuke foto van jouw baby en huisdier samen.  Upload deze foto op Kaartopmaat.nl en ontwerp jouw eigen ‘kind en huisdier-geboortekaart’. Helemaal uniek en met een hoog schattigheids-gehalte!

geboortekaartje baby en hond


U kunt niet meer reageren.