Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Interview met Martin van den Heuvel

We hebben weer een van de designers geinterviewd! Dit keer Martin van den Heuvel van Habari. Hij heeft al heel wat collecties voor ons ontwerpen: Hollands, Retro Vintage, Vrolijk, Stijlvol, Ruitjes en Streepjes, Hollands Hip, Fleurig, Fris en Trendy! Een hele lijst dus.

Kun je wat vertellen over jezelf?
Ik heb op de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht gezeten en afgemaakt.
De richting die ik daar heb gedaan is Interaction Design. Na mijn studie ben ik in Utrecht blijven hangen. Ik ben getrouwd en heb één hele leuke zoon van 8 jaar. Afgelopen maart ben ik 43 jaar geworden.

Heb je zelf kinderen? Zo ja, hoe zag het geboortekaartje eruit?
Ja, ik heb een zoon van 8 jaar oud. Het geboortekaartje voor mijn zoon was het eerste delfs blauwe kaartje die ik heb gemaakt.

Wat deed je voordat je kaarten bent gaan ontwerpen?
Ik heb bij verschillende bedrijven gewerkt. Ik heb mij altijd bezig gehouden met het opzetten van online projecten en afdelingen die zich met online media bezighouden.

Ik heb ooit de eerste website voor Libelle (tijdschrift) gemaakt. En verder heb ik o.a. gewerkt bij: ABN Amro, Tros, Sanoma, Total Design, PCM (voormalig uitgever van Volkskrant, NRC, Parool en Trouw)

Hoe ben je erop gekomen kaarten te gaan ontwerpen?
Dat ging eigenlijk toevallig. Ik ben in mijn vrije tijd wat kaartjes gaan ontwerpen voor vrienden. Toen kwamen er steeds meer aanvragen en heb ik een eerste kleine website gemaakt met wat voorbeelden van de kaartjes die ik al had gemaakt. (Dit is ondertussen al 9 jaar geleden). Deze kaartjes bleken aan te slaan en heel langzaam werd het een bedrijf.

Habari geboortekaartje

Wat is je inspiratie geweest bij het door jou ontworpen thema?
Eigenlijk alles om me heen. Zo kijk ik veel in tijdschriften, reclame, mode, inrichtingen en trends om me heen.
Wat voor programma(‘s) gebruik je bij het ontwerpen van de kaarten? Het grootste gedeelte van de kaarten worden gemaakt in Illustrator en soms gebruik ik Photoshop om de kaartjes af te maken.

Wat zou je verder nog willen gaan doen?
Wat betreft de geboortekaarten wil ik alle collecties meer uitbreiden en er nog twee of drie nieuwe collecties  aan toevoegen. Verder heb ik nog heel erg veel ontwerpen liggen die op het moment niet online staan. Deze liggen op een grote digitale stoffige zolder… Deze wil ik dit jaar nog uitzoeken en alles online zetten zodat er nog meer leuke kaarten zijn.

Naast het ontwerpen van geboortekaartjes ontwerp ik ook nog andere dingen zoals folders, flyers, auto stickers, etalages etc. Daarnaast ben ik ook nog parttime docent grafische vormgeving op het Nimeto in Utrecht.

Wil jij de geboortekaartjes van Martin van den Heuvel bekijken? Kijk dan op kaartopmaat.nl!


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>