Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Interview met ontwerper van geboortekaartjes Cathelijne

Het is weer tijd voor een interview met een van onze ontwerpers! Dit keer is Cathelijne aan de beurt. Ze heeft de thema’s Beestenboel en Fris en Fruitig ontworpen. Ook zijn er nog andere thema’s in de maak voor kaartopmaat.nl.

Wie is Cathelijne?
Samen met mijn vriend woon ik in Arnhem, daar ben ik blijven hangen na mijn studie Tuin- en landschapsinrichting in Velp. Ik ben geboren in 1981, inmiddels 31 jaar oud dus. In mijn dagelijkse leven ben ik vooral bezig met mijn huidige werk als tuinontwerper. Tussendoor werk ik aan mijn eigen site, opgericht in 2010, met geboortekaartjes en trouwkaartjes. En natuurlijk maak ik af en toe een nieuwe collectie voor Kaartopmaat.nl

Heb je zelf kinderen? Zo ja hoe zag het geboortekaartje eruit?
Zelf heb ik geen kinderen, gelukkig maar, want ik zou echt niet kunnen kiezen tussen alle mooie geboortekaartjes!

Wat deed je voordat je kaarten bent gaan ontwerpen?
Voordat ik begon met het ontwerpen van kaarten ontwierp ik tuinen en landschappen en dat doe ik nu nog steeds. De kaartverkoop is voor mij een leuke bijverdienste. De afwisseling tussen beide bevalt me erg goed.

Waarom ben je kaarten gaan ontwerpen?
Ik heb niet zozeer een grafische opleiding gevolgd, maar door mijn werk als tuin- en landschapsontwerper, ben ik wel in aanraking gekomen met het illustreren en verbeelden van ruimtelijke ontwerpen. Mijn grafische kwaliteiten werden daar altijd gewaardeerd en toen ik voor het huwelijk van een vriendin de huisstijl ontwierp waren er zoveel enthousiaste reacties dat ik dacht: laat ik hier eens wat mee gaan doen. En wat is er dan leuker dan vrolijke en schattige geboortekaartjes maken?

Inspiratie
Thema beestenboel: Vrolijke kaartjes, met de hand getekend en daarna met retro stofjes en behangetjes ‘ingekleurd’. Er zijn zoveel prachtige patronen ontworpen vroeger, daar wilde ik wat mee doen. Het thema beestenboel is daarvan het resultaat.

Thema fris en fruitig: Retro patroontjes van appels, boompjes en veiligheidsspelden. Het is simpel, vrolijk en je kunt zelf eindeloos combineren en variëren op de site van kaartopmaat.nl

Favorieten geboortekaartjes van Cathelijne

Favorieten geboortekaartjes van Cathelijne

Wat voor programma(‘s) gebruikt u bij het ontwerpen van de kaarten?
Voor het ontwerpen van de geboortekaartjes gebruik ik Adobe |Illustrator en Photoshop. Ook teken ik veel met de hand en scan ik het daarna in.

Wat zou u verder nog willen gaan doen?
Op dit moment zou ik graag nog vele tuinen en kaartjes ontwerpen. En ooit zou ik mijn eigen huis met een grote tuin en uitzicht op een mooi landschap willen ontwerpen.

Benieuwd naar de andere geboortekaartjes van Cathelijne? Kijk dan snel op kaartopmaat.nl en kies een leuk geboortekaartje die je helemaal kunt aanpassen!

 


U kunt niet meer reageren.