Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Verboden babynamen

Verboden babynamen

In Nieuw-Zeeland heeft de regering een lijst gepubliceerd met namen die je je kind niet mag geven. Op deze lijst staan onder andere Anal, Lucifer en Queen Victoria.De gepubliceerde namen zijn niet toegestaan, omdat ze problemen voor het kind zouden kunnen opleveren. Namen met cijfers worden niet gewaardeerd en ook religieuze namen als Christ en Messiah worden niet geaccepteerd. Er zijn ouders in Nieuw-Zeeland geweest die hun kind 2nd, 3rd of 5th wilde noemen. Princess, Justice en andere Koninklijke of religieuze namen mogen ook niet.

Ook in andere landen zijn sommige namen verboden. Je zou het bijna niet kunnen denken, maar de VS is een van de weinige landen waar je je kind elke naam kan geven die je maar wilt.

In Nederland kon je tot 1970 elke naam gebruiken. Dat is eigenlijk nog steeds wel mogelijk. Bijna dan, want Emile Ratelband mocht zijn kind ook geen Rolls Royce of Tsjakkalotte noemen. Ook zijn er mensen geweest die hun kind Adolf of TomTom wilden noemen.

In Duitsland mag je je kind geen naam geven die compleet verzonnen is. En ook geen naam die voor beide geslachten zou kunnen zijn.

Zweden heeft de namen Ikea, Superman, en Elvis afgewezen.
Of BRFXXCCXXMNPCCCCLLLMMNPRXCLMNCKSSQLBB11116. Dit is de naam die een Zweeds stel hun kindje wilde geven. Ze beweren dat je het uitspreekt als: Albin. Gelukkig voor het kind dat de naam werd verboden. Wat dan wel weer mag is Google, Metallica en Lego.

In Denemarken gaat het net wat anders. Daar hebben ze de strenge Wet van Eigennamen die kinderen juist beschermt tegen het krijgen van een absurde naam. De aanstaande ouders kunnen dan kiezen uit een lijst van 7.000 goedgekeurde namen. Wil je een andere naam buiten deze 7000? Dan moet je toestemming krijgen van het Ministerie van Ecclesiastische Zaken en het Ministerie van Familie en Consumenten Zaken.

Wat vind je van Talula does the Hula uit Hawaii? Nee, dit is geen zin. Dit is de naam van een meisje dat tot 9-jarige leeftijd zo genoemd werd. Tijdens een voogdijzaak heeft de rechter besloten dat deze naam het kind belachelijk maakte en werd de naam verboden. Ook Fish & Chips voor een tweeling werd gelukkig verboden.

Ook in Maleisiƫ worden gekke namen bedacht. Zo werd de naam Chow Tow, wat stinkhoofd betekent, verboden. Ook Woti (seks) wordt niet toegestaan.

 

verboden babynamen

Moet jij je geboortekaartjes nog maken? Neem dan snel een kijkje op kaartopmaat.nl en maak jouw persoonlijke geboortekaartje!


U kunt niet meer reageren.