Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Een naam kiezen

Een naam is allesbepalend voor het leven van je kindje. De rest van je leven zal je je kind zijn of haar naam noemen, dus dat is echt iets om goed en lang over na te denken!

Een moderne naam

Welk type naam?
Je kunt kiezen voor een hele originele, aparte naam, die bijna niet voorkomt of bijna niemand kent. Of voor een naam die veel voorkomt, misschien wel in de top 20 van meest voorkomende namen. Of je kiest misschien iets er tussenin. Ook kun je een onderscheid maken tussen een moderne naam, zoals Lynn, of een klassieke naam, zoals Louise.

Voor –en nadelen

Een klassieke naam

De eerste optie kan problemen opleveren zoals dat de naam moeilijk te schrijven is en steeds gespeld moet worden voor de mensen die de naam voor het eerst horen, of misschien wordt je kindje er mee gepest. Met een veel voorkomende naam heb je kans dat je kindje tim-nummer-zoveel wordt in de klas. Dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Een voordeel van een aparte naam is dat je wel best uniek bent met zo’n naam en dat de naam beter wordt onthouden door de omgeving.
Genoeg redenen dus om al in het begin van je zwangerschap na te denken over de naam van je baby.

Checken
Heb je een mooie naam gekozen waarvan je vermoedt dat hij niet veel voorkomt? Check dit dan altijd van te voren. Google de naam en kijk eens hoeveel hits het voorkomt. Ook zijn er onderzoeken op het internet te vinden naar babynamen.


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>