Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

‘Usnavy en Sjaritie’

Kort geleden waren ze in het nieuws. Usnavy en Sjaritie. Usnavy is vernoemd naar die mooie boot die een van de moeders in dit verhaal had zien varen. En Sjaritie naar het Engelse woord voor goed doel. Nu gaan U.S. Navy en Charity door het leven wetende dat er bij de uitspraak van hun naam een paar vraagtekens staan, maar de goede bedoelingen zijn er zeker.

 

Kindernamen met betekenis

Bijna elke naam heeft een betekenis. Dus wil je graag kindernamen met betekenis? Geen probleem.  Zelf de meest Hollandse namen hebben een betekenis. Maar pas op met welke naam je kiest, het kan ook zomaar verkeerd uitpakken!

Zij die gelukt brengt

Natuurlijk heeft onze eigen Bea een mooie betekenis voor haar naam. Beatrix betekent: ‘Zij die geluk brengt’. Geert Wilders heeft van zijn ouders een krachtige naam gekregen. Geert staat voor ‘heerser met de speer’. Dat klinkt toch meer als de ideale naam voor een Bosjesman, laat het Geert maar niet horen. Elke doordeweekse dag om half 8 stipt worden trouw de nieuwtjes van de dag doorgenomen met Matthijs ‘geschenk van de heer’ van Nieuwkerk’.

En wie had ooit gedacht dat de Haagse Samantha ‘Barbie’ de Jong eigenlijk als ‘Zij die luistert’ door het leven gaat.

 

De bedrieger

Maar pas op, kies je de naam Joep voor je kind, blijk je de kleine ‘de bedrieger’ te noemen. En noem je je dochter Lotje, blijkt dit te staan voor ‘man’ of ‘kerel’. Gelukkig maakt de naam niet de man of vrouw en kun je als bedrieger ook een hele leuke en gezellige jongen zijn.

 

Voor elke naam een perfecte kaart

Noem je de kleine nou Philippine ‘de paardenvriend’ of Amy ‘de geliefde’. Bij elke naam vind je een mooie en passende geboortekaart op Kaartopmaat.nl. Je kunt kiezen uit een ruim assortiment van de leukste geboortekaartjes ontworpen door de beste designers. Op Kaartopmaat.nl vind je voor alle kindernamen met of zonder een betekenis de leukste kaartjes.

 

Heb je al enkele leuke kindernamen bedacht met betekenis? Ga dan naar Kaartopmaat.nl om een mooie bijpassende kaart te maken.


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>