Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Meisjesnamen

Verschillende websites houden zich bezig met babynamen. In dit stukje lees je wat informatie over meisjesnamen. Op Kaartopmaat.nl maak je voor jouw kleine, nog niet geboren dochtertje, een prachtige geboortekaart. Maar welke naam komt hier op te staan?

In 2009 zien we dat er een aantal namen uit de top tien van meisjesnamen terugkomen. Daar waar in 2008 Emma, Lieke en Sanne in de kop van de lijst aanwezig waren, daar waren zij een jaar later ook nog terug te vinden. Ook Lotte en Anna hertreden hun hoge positie. Echter is er ook een naam die vorig jaar uit de startblokken schoot en eindigde op de tweede plek, namelijk: Sophie. Deze naam staat voor wijsheid en dat geef je jouw kind graag mee natuurlijk. Een mooie naam met een betekenisvolle achtergrond, niet gek dus dat Sophie erg goed scoorde in 2009.

Hoe vergaat het Sophie een jaar later? Als we kijken naar een aantal peilingen op het internet, dan merken wij dat de naam Sophie toch erg hoog scoort, de 1e plek is zelfs een feit. Natuurlijk is het pas oktober dus er is nog tijd zat dat er misschien andere meisjesnamen de troon overnemen. Julia en Eva zetten de achtervolging in dus de strijd is nog lang niet gestreden. Nog even voor de duidelijkheid de top vijf van meisjesnamen van 2010 tot nu toe:

1 Sophie
2 Julia
3 Eva
4 Emma
5 Lotte

 


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>