Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Een stukje geschiedenis

Geschiedenis van de geboortekaart
Het sturen van een geboortekaart was in de jaren ’40 en ’50 alleen weggelegd voor de rijkere onder ons. Met de komst van het internet werd het voor iedereen mogelijk gemaakt om kaarten te bestellen en te versturen. De inhoud en de buitenkant van de geboortekaartjes zijn door de jaren heen erg veranderd. In de jaren ‘40 en ’50 waren de kaartjes klein en in de meeste gevallen wit en zonder illustraties. Rond de jaren ’70 waren de kaartjes weer bruin en groot. Dit geldt ook voor de teksten op de kaartjes. Die waren rond de jaren ’40 en ’50 heel simpel en formeel. Alleen het nodige werd op de kaart vermeld. Nu wordt de kaart groter en informeel. Namen van de ouders, broers en zussen worden ook op de kaart vermeld. Vaak nog met een Engelse tekst of een gedicht. Ook zijn er op de kaarten vaak zelfgemaakte foto’s te zien. De kaarten van tegenwoordig zijn vaak vierkant met veel kleur en zelf ontworpen.

 

 

Waarom een geboortekaart sturen?

Het geboortekaartje is vaak bedoeld om familie en vrienden te laten weten dat jullie wondertje geboren is. In het kaartje staan alle namen van het gezin, hoe lang de baby is, hoeveel de baby weegt en de tijd wanneer het geboren is. Vaak ook met een gedicht. Naast alle informatie over de baby, worden ook de bezoektijden en wanneer moeder en kind rusten vermeld.

 

 

Heb jij nog geen geboortekaartje gemaakt met de nodige informatie? Ga dan snel naar kaartopmaat.nl/geboortekaartjes/zelf-maken en ontwerp jouw unieke geboortekaartje!


U kunt niet meer reageren.