Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Geboortekaart retro

De schrootjesplafonds, het bonte behang en alles in het huis oranje gekleurd: dat is de typische jaren zeventig stijl. Tegenwoordig kan je zelfs geboortekaarten in retro stijl op het internet vinden.

Vroeger…
Tijdens de jaren zeventig was de gehele huisinrichting oranje gekleurd, gecombineerd met groen of bruin. Je zou verwachten dat het geboortekaartje toendertijd ook in die kleuren was. En ja, dat was ook zo! Het was vaak bruin gekleurd met een leuk prentje en een gedichtje.

…En nu
In deze tijd, waarin we de ontwikkeling van technologie nauwelijks zelf kunnen bijbenen, hebben we juist behoefte aan authenticiteit. Dat gevoel krijgen we door vintage kleding en huishoudelijke artikelen te zoeken op rommelmarkten en kringloopwinkels en die spulletjes te combineren met de huidige strakke, moderne inrichting. Op het gebied van geboortekaarten zijn vele retro exemplaren te vinden in een nieuw, hip jasje.

Zie hieronder voorbeelden (te vinden op Kaartopmaat.nl) van geboortekaartjes retro.


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>