Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Interview met ontwerper Sophy

De volgende designer die we hebben geinterviewd is Sophy. Ze heeft al twee thema’s voor ons ontworpen, namelijk Doodles en Urban. Sophy is 37 jaar, getrouwd en heeft twee kinderen. Eentje is al bijna vier en de andere bijna twee.

Geboortekaartjes van haar kinderen
Ik heb dus zelf kinderen en hun geboortekaartjes waren anders dan de kaartjes die ik aanbied, ze hadden afwijkende formaten en waren echt ‘op maat gemaakt’. Hier heb ik veel creativiteit in gestoken.

Wat deed je voordat je kaarten bent gaan ontwerpen?
Toen werkte ik al voor mezelf als freelance ontwerper, maar dan voor bedrijven.

Waarom ben je geboortekaartjes gaan ontwerpen?
Toen ik ging trouwen vond ik het aanbod  van de trouwkaarten niet zo leuk dus heb ik een site met trouwkaarten gemaakt. Later zijn daar ook geboortekaartjes bij gekomen. Ik ben dus echt gaan ontwerpen omdat ik zelf geen leuke kaart kon vinden.

Inspiratie
Ik probeer altijd kaartjes te maken die echt van NU zijn, ik laat me dus inspireren door de trends van dat moment en alles wat ik om me heen zie

Favorieten kaarten
Bij Urban vind ik de combinatie van stoer en lief heel leuk, dus bv kaartje ‘Lena’
Bij Doodle ga ik voor kaartje “Sem’
geboortekaartjes sophy Programma’s voor het ontwerpen
Ik gebruik het grafische pakket van Adobe. Hiermee kan ik alles maken wat ik wil voor de kaartjes.

Wat zou je verder nog willen gaan doen?
Ik ben momenteel bezig met twee nieuwe collecties voor kaartopmaat.nl die ik ook net op mijn eigen site heb gezet. Verder vind ik het erg leuk kinderboeken te schrijven en illustreren, ik heb er al twee af maar heb nu even minder tijd. Als de kinderen straks naar school zijn ben ik van plan daar ook meer mee te gaan doen!

Ben je bijna uitgerekend en nog op zoek naar ‘het’geboortekaartje? Kijk dan op www.kaartopmaat.nl en bekijk hier alle thema’s waaronder die van Sophy!


U kunt niet meer reageren.