Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Kraamzorg tips!

Zwanger! Het is een hele spannende tijd, maar zodra je kindje geboren is breekt er een nog spannendere tijd aan. Tijdens de zwangerschap moet er veel gedaan worden. De kinderkamer moet gemaakt worden, geboortekaartjes moeten alvast gemaakt worden en nog veel meer! En ook de kraamzorg moet op tijd geregeld worden.

Het is juist handig om iemand in dienst te nemen die de kraamzorg doet. De professionele hulp kun je zeker gebruiken na de bevalling. Daarnaast ben je ook nog eens herstellende en moet je wennen aan een nieuwe thuissituatie. Overbodige hulp of een extra hand is daarom altijd welkom. Zo kun je genieten van het feit dat iemand voor je zorgt en tegelijkertijd kun je ook vragen stellen.
Het beste is als je je aan het begin van je zwangerschap, ongeveer bij de tweede a derde maand, inschrijft bij een kraamhulp organisatie. Zo ben je er zeker van dat je kraamhulp krijgt. Als je te laat bent met inschrijven, ben je vaak duurder uit. Vrienden en familie zullen natuurlijk voor je klaar staan, maar zij zijn geen deskundigen op dit gebied wanneer dit nodig zou moeten zijn.

De kraamzorg start wanneer het kindje ter wereld is gekomen. Je hebt recht op minimaal 24 uur kraamhulp. Dit wordt vaak verdeeld over acht dagen. Als er tijdens de bevalling of thuis complicaties opgetreden zijn, kan de kraamhulp langer blijven. Kraamzorg is in de meeste gevallen opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering, maar vaak moet je wel zelf nog wat bijleggen.

 

Hoe weet ik nou wat een geschikte kraamorganisatie is?
Er zijn een aantal punten waar je op zou moeten letten voor je kraamhulp bij een bedrijf gaat aanvragen.
1. De kraamverzorg(st)ers moeten gediplomeerd zijn

2. De organisatie is altijd bereikbaar

3. Goede service vanuit de organisatie
4. Er wordt niet zomaar geruild van kraamhulp

 

Het is normaal om een intakegesprek aan te gaan bij een kraamzorgorganisatie. Tijdens dit gesprek komen er onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld hoe de huidige situatie is. In het gesprek zijn er ook wensen te bespreken die je graag zou willen ontvangen met betrekking tot de kraamzorg.

 

 

Heb je nog geen geboortekaartje gemaakt? Ga dan snel naar Kaartopmaat.nl en ontwerp je eigen geboortekaartje!


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>