Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

PEUTER SPEELGOED

Waar zijn kinderen tussen de twee en vier jaar blij mee? Welk speelgoed past goed bij deze ontwikkelingsfase? Peuters maken een enorme ontwikkeling door dus is het van belang dat ze met het juiste speelgoed spelen. Hieronder zie je in willekeurige volgorde de vijf meest geschikte speelgoedsoorten voor kinderen tussen de twee en vier jaar.

TOP 5

Fantasie – Een keukentje, poppen, auto’s, verkleedkleding, een telefoontje, dit soort speelgoed is goed voor de ontwikkeling van het kind na de 1e verjaardag. De peuters krijgen dan fantasieën en doen alsof zij mama, papa of de brandweer man zijn.

Verven en kleien– Creatief bezig zijn is voor ieder mens goed.  Vooral voor de kleintjes, want dit bevorderd de creatieve motoriek. Koop wat verf en niet te vergeten een verfschot. Wat klei of een zandbak vol zand. De peuters kunnen dan mooie zandkastelen maken, klei poppetjes kneden of een mooi schilderij schilderen voor opa en oma.

Prentenboeken en voorleesboeken – Boeken met mooie plaatjes en makkelijke verhaaltjes zijn leuk en ook nog eens goed voor de taalontwikkeling. Haal deze kinderboeken in de winkel of bij de bibliotheek bij jou in de buurt.

Muziek– Muziek maken is goed voor de ontwikkeling van je kind. Koop een trommeltje, sambaballen of een blokfluit. Wie weet is jouw kind een super talent. Denk er wel aan je haalt wel herrie in huis.

Beweging – Om de grote motorische vaardigheden van je kind te stimuleren kun je een kruiwagen, een fietsje of een step halen. Je kunt dit soort speelgoed kopen voor binnen en buiten het huis.

Lees je dit als voorbereiding en is jullie baby nog opkomst en moet je nog een leuk geboortekaartje maken. Kijk dan eens op geboortekaartje.nl of kaartopmaat.nl

geboortekaart naast elkaar 3 copy


U kunt niet meer reageren.