Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Fototip: belichting

De belichting is één van de meest belangrijke factoren wat betreft een foto. Het kan er voor zorgen dat de foto geweldig wordt of juist afschuwelijk. We hebben allemaal wel eens een foto gemaakt waarop iemand staat met een spookgezicht. Daarom geeft Kaartopmaat.nl een aantal tips om een mooie foto te maken.

Experimenteren is goed

Om te beginnen moet je gewoon experimenteren met de camera. Vanaf welke kant van de kamer kan ik het beste foto’s maken? Bij daglicht of bij een lamp? Tegen het licht in of juist niet? Je kan het allemaal uitproberen en dat is niet erg. Ook zijn er een aantal tips die altijd wel helpen met het maken van mooie belichtte foto’s.

Vier factoren
Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden, namelijk de ISO, sluitertijd, diafragma en de flits. Het klinkt allemaal een beetje chic, maar je hebt het zo door. De ISO- waarde bepaalt de lichtgevoeligheid. Hoe hoger de waarde hoe gevoeliger de camera reageert op licht.

Sluitertijd

Bij een hoge sluitertijd blijft de sluiter van de camera lang open, bij een kleine sluitertijd juist kort. Hoe langer de sluiter open blijft, hoe meer licht binnen kan komen. Alleen als je een foto wilt maken van een baby die de hele tijd beweegt, is een hoge sluitertijd niet zo handig. Dan krijg je een bewogen foto want hij neemt de foto niet direct. Handig om te weten!

Meer licht naar binnen

Het diafragma is de lensopening. Hoe groter het diafragma, hoe meer licht er door de opening van de les komt. Het is te vergelijken met een raam waardoor licht naar binnen komt. Hoe verder de gordijnen open zijn, hoe meer licht in de kamer komt. Dit kan je natuurlijk wel gebruiken bij het maken van de foto van jullie baby.

Het gebruik van de flits

Met het gebruik van de flits moet je opletten. Als je gebruik maakt van een flits worden foto’s al snel overbelicht. Je kunt de flitsintensiteit naar beneden aanpassen, maar vaak zal je met een hogere ISO-waarde een beter en mooier resultaat bereiken. Gebruik de flits wel, want dat is voor de foto mooier.

Heb je de perfecte foto gemaakt? Ga dan snel naar Kaartopmaat.nl om deze mooie foto op jouw geboortekaartje te zetten.

De afbeeldingen op deze blog zijn niet van het blog zelf. Klikken op de afbeelding leidt naar de bron.

 


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>