Enquete

Welke jongensnaam vind jij het leukst?

Bekijk Resultaten

Loading ... Loading ...

Pagina's

Kraamlijst

Tijdens jouw eerste zwangerschap weet je niet wat voor spulletjes je precies nodig hebt. Al helemaal niet als je thuis wilt bevallen. Dan is het natuurlijk handig om wat dingetjes in huis te hebben die jou daarbij helpen. Schaf dus snel een kraampakket aan.

Verschillende winkels bieden kraampakketten aan. Let er wel op dat de kraamlijst compleet moet zijn. Er zijn gewoon een aantal spullen die je zeker in huis moet hebben wanneer je thuis bevalt. Om jou een beeld te geven welke dingen dat zijn precies zijn, lees je verder.

Wat de kraamlijst moet bevatten
Desinfecterende zeep is erg handig. Dit moet in een kraamlijst staan en hoort dus ook in het pakket thuis. Hygiëne is het belangrijkste aspect als het gaat om de zwangerschap en de bevalling. Een flesje alcohol(moet 70% alcohol bevatten)  is ook nodig voor een hygiënische bevalling.

Maandverband past ook in deze categorie thuis. Een matrasbeschermer en kraammatrassen zijn de volgende punten die belangrijk zijn binnen de kraamlijst. Je wilt niet dat jouw bed vies wordt tijdens de thuisbevalling. Zorg dus dat je deze spullen in huis hebt als je moet bevallen.

Schaf nog meer aan
Je merkt al dat een groot aantal ingrediënten van een kraampakket zich richten op het woord “schoon houden”. Een kraamlijst is per aanbieder anders maar zorg in ieder geval dat de hygiëne centraal staat.

Zo’n pakket is niet het enige wat jij kan aanschaffen. Lotiondoekjes, babywasgel en zuigflessen maken het allemaal net iets completer. Als je dat vast in huis hebt, hoef jij je daar in de laatst zwangerschapsperiode en net na de bevalling geen zorgen meer over te maken. En nog één ding: vergeet de fopspeen niet!

Heb je een kraamlijst gevonden? Weet je niet zeker of het compleet genoeg is? Vraag desnoods advies aan de huisarts. Vergeet je niet een geboortekaartje te maken? Op Kaartopmaat.nl maak je de mooiste kaartjes en zijn de mogelijkheden oneindig.


Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>